Zuivere koffie?

Wij tappen zuivere lucht! Deeltjes worden in de regel gemeten in aantallen. Als wij de vervuiling in een luchtstroom meten dan doen we dat met behulp van een geautomatiseerde deeltjes teller. 

Het systeem waarmee wij meten telt het aantal deeltjes vanaf 10 nanometer (nm) tot 1 micrometer (µm). 10 nanometer is de gemiddelde doorsnede van een deeltje. 

1 nanometer is 0,0001 micrometer ofwel duizend keer kleiner dan een micrometer. Een micrometer is duizend keer kleiner dan een millimeter. Een micrometer is ongeveer de lengte van een rijtje van 5.000 atomen. Een nanometer heeft de gemiddelde lengte van 5 atomen. Ja, dat is heel erg klein!

Als we weten dat meer dan 95% van alle deeltjes kleiner zijn dan 30 nanometer dan begrijp je om welke ongelofelijke aantallen dit gaat. 

Schoner dan berglucht

Van Wees Innovations heeft een gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie ontwikkeld – de Cirqulair – waarmee, in één doorvoer, meer dan 99,99999997 van alle nanodeeltjes (vanaf 1 nanometer) uit de lucht worden verwijderd. Het resultaat: zuivere lucht. Schoner dan berglucht!

Stel nu dat jij een verminderde longcapaciteit hebt en je woont in een stedelijke omgeving. Hoe zou jij je voelen wanneer je het grootste gedeelte van de dag zuivere lucht kunt ademen? Ik bedoel dan lucht waaruit alle deeltjes vanaf 1 nanometer zijn verdwenen. Wat zou dit met jou doen? 

Tijd voor koffie?

VWI tapt zuivere lucht. Wij schenken ook graag zuivere koffie. Wanneer spreken we af voor een kennismaking? Je kunt me bellen via 0031 6 200 17 111.

NS
Veel ordinaire luchtfilters (merken en fabrikanten) claimen ultrafijn stof te verwijderen. Dit is gerommel met termen. De argeloze consument trapt erin: “Het staat toch op de doos?” Ja, elke luchtfilter doet wel iets, maar in de regel is iets nagenoeg niets. Het toevallig af en toe ‘vangen’ van een nanodeeltje in het filter is gerommel in de marge en niet meer dan voor-de-gek-houderij. Ik kan het uitleggen én laten zien.  

NNS
Vaak wordt berglucht genoemd als schone lucht maar niets is minder waar. Schone lucht is pure lucht, vrij van stofdeeltjes en vluchtige (schadelijke) gassen. Daarom dus … schoner dan berglucht!